Magyarország kúl

Magyar kislány kapta meg az izomsorvadás méregdrága új gyógyszerét

Talán hamarosan lábra állhat az a hétéves izomsorvadásos kislány, aki először kapta meg a legújabb ígéretes gyógyszert, amelynek egyetlen ampullája 20 millió forintba kerül.

Bár a külföldön is újdonságnak számító gyógyszer méregdrága, a gyereknek engedélyezték a szakemberek a kezelést – írja a Blikk.hu.

A Nógrád megyei, hétéves Jázmin izomsorvadással küzd. Betegsége miatt tolószékhez kötött. Irsik Zsófia, a Tündérkör Alapítvány Támogatói Irodájának gödöllői vezetője kezdeményezte az aláírásgyűjtést, amely lehetővé tette, hogy a kislány megkapja a Spinraza nevű új gyógyszert.

Ez az új készítmény elősegíti az izomsorvadásban szenvedő betegeknél hiányzó SMN fehérje nagyobb mennyiségben  termelődését. Ezáltal csökkenti az idegsejtek pusztulását, így fokozhatja az izomerőt. Csakhogy egyetlen ampulla a gyógyszerből 20 millió forintba kerül. A család abban bízik, hogy Jázmin hamarosan lábra állhat, hiszen az aláírásoknak köszönhetően egy évre elegendő készítményt kaptak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top