Magyarország kúl

Turistasó a vasfüggöny háta mögül

Ezt vittük magunkkal a kempingbe és a kirándulásra, de a balatoni lángossütőkben is régi ismerősként üdvözölhettük a zöld kupakos sót.

A vasfüggöny mögött másként éltünk, mint most: a kempingezés, a kirándulás szinte minden család számára természetes és gyakran beiktatott szabadidős tevékenység volt, ami magával hozott számos kultikus tárgyat. A jégakku,  a színes műanyag tányérok, a termosz és a kempingszék mellett a turistasó sem hiányozhatott a kempingezni indulók csomagjából.

Persze nemcsak a kempingekben használtuk a kék, zöld kupakos sószórókat: ilyen retró csomagolású ízesítők virítottak a balatoni lángossütők pultjain is, és a kirándulásokon is ezeket vettük elő a hátizsákunkból, ha a tévépaprikás-turistaszalámis szendvicsünket akartuk megsózni. Ha nosztalgiázni akarsz, akkor még ma is rábukkanhatsz olyan éttermekre, kifőzdékre, ahol olyannyira megállt az idő, hogy ilyen sótartókból sózhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top