nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Nagyszabású közlekedésfejlesztés várható a Balatonnál

Nagyszabású közlekedésfejlesztés várható a Balatonnál

Komplex közlekedésfejlesztésre készül a kormány a Balaton körül. Nyílt pályázatot írtak ki a Közbeszerzési Értesítőben, amelyre bárki jelentkezhet, akinek legalább nettó 200 millió forintos árbevétele volt az elmúlt három évben.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Bringások a Balaton körül

A Balaton térsége komplex közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – írja a Napi.hu. A felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A következő fejlesztésekről van szó:

  • A vasúti fejlesztések között szerepel a Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely vonal szűk keresztmetszetének kiváltása, a vonal villamosítása és a központi forgalomirányítás kiépítése. Az első ütembe a Szabadbattyán–Balatonfüred közötti szakasz tartozik.
  • A déli parton Lepsénytől Balatonszentgyörgyig a korszerűsítés nagyrészt elkészült, itt a kiegészítő munkákra koncentrálnak.
  • A balatoni vasútállomások korszerűsítése (a MÁV-START 9 új motorvonatot is vásárol).
  • Közúti fejlesztés kategóriában a Zalaegerszeget (Keszthelyen át) az M7-es autópályával összekötő R76-os jelű gyorsút megépítése.
  • Kerékpáros fejlesztések: a balatoni kör bezárása, a Budapest–Balaton kerékpárút megépítése, és egy kerékpáros kölcsönzőrendszer létrehozása.
  • Légi közlekedés: a Hévíz-Balaton Airport légijárat-forgalmának növelése és a kapcsolódó sármellék-zalavári iparterületek fejlesztése.
  • Víziközlekedés-fejlesztés: a Badacsony és Fonyód közötti kompjárat megvalósítása, valamint a BAHART Zrt. kikötőfejlesztései.
Megosztás Facebookon