Magyarország kúl

Fesztivál: 3 napnyi tömény Rejtő Jenő

A FüligFred légiója – az I. Erzsébetvárosi cirkálófesztivál április 13-án pénteken délután nyílik meg.

Péntektől vasárnapig tartó minifesztivállal – többek közt kiállításokkal, előadásokkal, filmvetítésekkel és beszélgetésekkel – emlékeznek meg a 75 éve elhunyt Rejtő Jenőről a K11 Művészeti és Kulturális Központban – írja az MTI.

Izgalmas előadásokkal várják az érdeklődőket: lesz diafilmtörténeti, gramofontörténeti, a francia idegenlégió történetével foglalkozó előadás, valamint trombita- és zongorakoncert is. A gyerekeket szombaton és vasárnap kézműves játszóházba várják, a felnőtteknek Rejtő-kvízzel készülnek, valamint folyamatosan vetítenek olyan, Rejtő életében készített filmeket, mint a Sportszerelem, az Úrilány szobát keres, a Pillanatnyi pénzzavar vagy a Pepita kabát.

Kiállítás nyílik a Piszkos Fred közbelép című animációs film figuraterveiből, Garisa H. Zsolt és Korcsmáros Pál képregényrajzaiból, és Rejtő Jenő színpadi műveinek plakátjaiból, színlapjaiból is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top