Magyarország kúl

Nem Rónai Egon az egyetlen jótékony tévés

Gyűjtést szervez egy vesebeteg kislánynak Rónai Egon műsorvezető. Nem ő az egyetlen tévés, aki segíteni akar: kórház, hospice ház és a cukorbetegség is megragadta egy-egy celeb figyelmét.

Az ATV műsorvezetője ismét gyűjtést szervez a vesebeteg Heninek, akinek már sikerült életmentő műtétre, steril szobára, gyulladás okozta probléma megoldására összekalapoznia pénzt. Most viszont újabb külföldi vizsgálatok elvégzéséhez 300 ezer forint hiányzik, írja az atv.hu.

Forrás facebook.com/ronaiego/

Forrás facebook.com/ronaiegon/

Ezért a tévés Facebook-oldalán kéri a jó szándékú embereket, hogy támogassák a nyíregyházi kislány felépülését. Rónai bejegyzésében azt írta: „Belefér még egy (remélhetőleg) utolsó nekirugaszkodás Heni gyógyulásáért? Ti, akik korábban is önzetlenül adtatok, tudnátok még ezekre a vizsgálatokra, az édesanya kint tartózkodására, az ottani kezelésre adni?”

Rónai Egon nem az egyetlen tévés személyiség, aki rendszeresen jótékonykodik vagy komoly problémákra hívja fel a figyelmet. Erős Antónia, az RTL Klub híradósa például az Egy Csepp Figyelem nevű alapítvánnyal hosszú évek óta segít a cukorbetegség megelőzésében, részt vesznek például az ország cukormentes tortájának kiválasztásában is.

Friderikusz Sándorról már csaknem két évtizede kiderült, hogy igen sokat adakozik magánvagyonából, 1999-ben még díjat is nyert. Legutóbb például egy budapesti kórháznak vett lélegeztetőgépet.

Az egykori tévés D. Tóth Kriszta az UNICEF jószolgálati nagykövete, és számos előadást tartott iskolákban a gyerekjogokról. Vujity Tvrtko pedig tavaly nyáron indított látványos akciót: úgy gyűjtött pénzt a Tábitha gyermekhospice szolgálat építkezésére, hogy 45-ik születésnapjára téglákat lehetett venni számára, pontosabban az épülő házba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top