Magyarország kúl

Tankcsapda-számot nyomott a Metallica Budapesten

Aki ott volt, örült, tombolt, majd énekelt: a Metallica két tagja csütörtök esti, budapesti koncertjén a Tankcsapda egyik legnagyobb slágerét vezette elő – magyarul!

A csütörtök este a Papp László Sportarénában tartott Metallica-koncert amúgy is olyan volt, mint egy családi összejövetel, amelyet a zenekar tagjai, javarészt azért középkorú rajongóik és a legifjabb nemzedék tartottak. (James Hetfield énekes-gitáros például meg is szólította az első sorban tomboló, 12 éves Levit a közönségből.) 

Hogy még otthonosabbá tegyék a hangulatot, a magyar zászlós, ezerszámra kiszórt gitárpengetők, a 30 évvel ezelőtti, MTK-stadionra emlékeztető díszletelemek előtt egyszer csak mókázni kezdett Kirk Hammett gitáros és Robert Trujillo basszer: belekezdtek a Tankcsapda legendás számába, A legjobb méreg címűbe. Trujillo ráadásul bevállalta magyarul. Korábbi koncertjeiken is hoztak valamit a helyieknek, Bécsben például Falcót játszottak. 

A Tankcsapda pedig meg is köszönte a megtiszteltetést: 

A hvg.hu-nak van is videója a számról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top