Magyarország kúl

Így hirdettek régen a villamosokon!

Ez a régi reklám lehet a felelős a hírhedt szandál-zokni kombinációért, ami egy cseppet sem retró jelenség. Fájdalmas, de még most is találkozhatunk vele.

Legnagyobb bánatunkra léteznek olyan öltözködési szokások, amik az átkosban és előtte sem voltak divatosak, sőt még most sem azok. Ilyen a szandál zoknival történő viselése, amire ugyan egészségügyi szempontból létezik magyarázat, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a világ egyik legértelmezhetetlenebb és legcsúfabb viselete.

A korabeli retró plakát ugyan csak a műanyag szandált népszerűsíti, mint kényelmes, puha és olcsó lábbelit, de aki már bújtatta lábát szintetikus anyagból készült cipőbe, pontosan tudja, hogy pamutzokni nélkül ilyesfajta cipőket viselni közösség elleni izgatás. A műanyagba könnyen beleizzad a láb, és a kipárolgás, lássuk be, nem egy virágos réthez hasonló illatkompozícióra emlékeztet, miközben összevissza csúszkál a cipőben az ember fia, lánya. Így el is érkeztünk a zokni-szandál kombó létjogosultságához, még ha a látvány retinaromboló is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top