nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Így hirdettek régen a villamosokon!

Így hirdettek régen a villamosokon!

Ez a régi reklám lehet a felelős a hírhedt szandál-zokni kombinációért, ami egy cseppet sem retró jelenség. Fájdalmas, de még most is találkozhatunk vele.
Petrás Gabriella
Petrás Gabriella
f Ajánlom

Legnagyobb bánatunkra léteznek olyan öltözködési szokások, amik az átkosban és előtte sem voltak divatosak, sőt még most sem azok. Ilyen a szandál zoknival történő viselése, amire ugyan egészségügyi szempontból létezik magyarázat, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a világ egyik legértelmezhetetlenebb és legcsúfabb viselete.

A korabeli retró plakát ugyan csak a műanyag szandált népszerűsíti, mint kényelmes, puha és olcsó lábbelit, de aki már bújtatta lábát szintetikus anyagból készült cipőbe, pontosan tudja, hogy pamutzokni nélkül ilyesfajta cipőket viselni közösség elleni izgatás. A műanyagba könnyen beleizzad a láb, és a kipárolgás, lássuk be, nem egy virágos réthez hasonló illatkompozícióra emlékeztet, miközben összevissza csúszkál a cipőben az ember fia, lánya. Így el is érkeztünk a zokni-szandál kombó létjogosultságához, még ha a látvány retinaromboló is.

Megosztás Facebookon