Magyarország kúl

Csipkézett tojásokból készült az egyedülálló sakk

Porcelánfestő volt a Tolna megyei Szakályban élő Mamóca, ma gyönyörű gravírozott és csipkézett tojásokat készít. Eddig körülbelül ezer tojást munkált meg.

Fotó: 24.hu

Dürvángerné Gál Magdolna férjével együtt szülő és nevelőszülő. A Tolnai megyei Szakályban élő Magdolna – vagy ahogy mindenki szólítja: Mamóca – kevéske szabadidejéből az anyai és a háziasszonyi szerep mellett arra is futja, hogy kedvenc időtöltésével, a tojások megmunkálásával, gravírozásával foglalkozzon – írja a Sokszínű Vidék.

Mesés munkák kerülnek ki a kezei közül, s bár mindegyikre büszke, a tojásokból készült sakk készletére különösen, mert az egyedülálló a világon. Ő tervezte és készítette, a férj, Ernő esztergált hozzá talpakat.

28 év porcelánfestő múlttal a háta mögött megmaradt a szerelem a hófehér, dekorálásra váró felület iránt. A tojásban azonnal meglátta a lehetőséget, így először festegetni kezdte, azután teljesen véletlenül talált rá az interneten a csipkeháló szerű faragott, míves tojásokra. Ez 8 éve történt, azóta hozzávetőlegesen ezer darab libatojás kapott különleges második életet a kezei alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top