Magyarország kúl

Magyar lopásgátló tokkal védhetjük majd a drága iPhone-t

Magyar feltalálók Safeskin néven lopásgátló telefontokot dobnának piacra. Az alapítók most a forgalmazás elindítására gyűjtenek.

A társaság most dob piacra egy lopásgátló telefontokot az iPhone 7, 8 és X mobilokhoz – írja az Index.hu. Az Indiegogón elindított kampánnyal 50 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, hogy elindítsák a termék forgalmazását, és indulótőkét is szereztek már.

A telefonok lopásgátló funkciója nagyjából fél percig hatásos, ennyi idő kell egy profi tolvajnak ahhoz, hogy kikapcsolja a készüléket. Csak az instant riasztás ér valamit – mondta Sohajda Júlia, a Safeskin egyik alapítója.

Maga a tok két darabból áll, ezeket egy különleges zárszerkezet fogja össze. Miután rácsúsztattuk a készülékre a burkolatot, egy speciális kulccsal kell elforgatni a benne rejlő három lapos korongot. A hátlapon lévő lyukacskák segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy meddig kell forgatni a kulcsot, hogy kinyíljon a zár. 

Tartozik a tokhoz egy kiegészítő, az Eye nevű korong, amely folyamatosan bluetooth-kapcsolatban van a készülékkel, és azonnal riaszt, ha a telefon a megadott távolságon kívülre kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top