Magyarország kúl

Térkép: így csókolunk mi, magyarok

Közel 12 ezer fő részvételével elkészült Magyarország csóktérképe: a legszenvedélyesebben nevéhez hűen Heves megyében csókolnak, míg Vas megyében él a legtöbb romantikus szerető.

A felmérésből az is kiderült, hogy négyből hárman a vasiakhoz hasonlóan az érzelmes csókra esküsznek, minden ötödik megkérdezett intenzíven, szenvedélyesen csókol, és mindössze alig 4 százalék racionális típus, akinél a csóknak megvan a maga helye és ideje. A legtöbben közülük Bács-Kiskun megyeiek, míg Nógrád és Somogy megyében alig akad olyan, akinek csókból is megárt a sok – derül ki a Life.hu felméréséből.

Magyar csóktérkép 2018 (forrás: Life.hu)

13 évesen már elcsattan

A többség egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket – írják.

Nemcsak a legelső, hanem a többi első csókkal sem szeretünk várni: a megkérdezettek több mint 40 százaléka már az első randin szeret biztosra menni. Ez nem meglepő, hiszen az Oxfordi Egyetem egy korábbi kutatása szerint a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével. Ugyanez a korosztály egyébként az, amely egy kis kalandba is könnyebben beleveti magát: 37 százalékuk keveredett már csókcsatába olyannal, akinek a nevét sem tudta. Hozzájuk hasonlóan ötből két férfi sem várja meg a bemutatkozást a csókolózással.

Forrás: Life.hu

Szenvedély 50 felett

Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a legtöbb heves szerető pedig a nyugdíjasok körében akad, ami azzal is összefügghet, hogy a munka mókuskerekéből kiszállva több idejük jut egymásra és szerelmi életükre a pároknak. Az a sztereotípia sem állja meg a helyét, hogy a fiatalok nem bírnak a vérükkel, a Nagy Csókteszt tanúsága szerint ugyanis ötből négy tizenéves a romantikus csókolózásban hisz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top