Magyarország kúl

Végre egy régi magyar márka, amelyet újra itthon gyártanak!

Magyar márka magyar kézben: csokoládégyárat épít a Vadász márkanevű termékeket gyártó cég Bátonyterenyén 8,3 milliárd forintos beruházással. 

A gyár  2019 végén kezdi meg működését, és 150 embernek ad munkát a Nógrád megyei városban. A magyar kormány az eredetileg tervezett 7,3 milliárd forintos költség 45 százalékával, mintegy 3,3 milliárd forinttal segíti a beruházást – írja az MTI. Tavaly év végén az ukrán elnök tulajdonában lévő, a Vadász csokoládét is gyártó budapesti gyár üzleti indok nélkül, egyik napról a másikra felmondta a szerződést. 

A cég 1994-ben alakult meg családi vállalkozásként, és minden évben nyereséggel üzemeltek, Vadász márkanéven 67 termékük van a piacon, minden szezonra gyártanak termékeket.

A bátonyterenyei lesz a cég első gyára, eddig bérgyártásban működtek, így ezzel a legnagyobb probléma, a gyártókapacitás hiánya oldódik meg. Első ütemben 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építenek a városban év végére. Jövő év elején érkeznek a gépek, a tervek szerint fél évet vesz igénybe a technológia beüzemelése, ezt követően indulnak a próbagyártások, és 2019 végére tervezik az üzemszerű működést. A termékek túlnyomó részét Bátonyterenyén gyártják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top