Magyarország kúl

Két magyar hokirajongó NHL-rekordra készül

Ma derül ki, vajon bekerülnek-e a Rekordok könyvébe azok a magyar sportutazók, akik 31 nap alatt 31 különböző amerikai városban néznek meg NHL-meccseket.

Két magyar fiatal bekerülhet a Rekordok könyvébe: előttük még senki nem csinálta meg, hogy 31 nap alatt 31 különböző városban 32 NHL-meccsre látogatott volna ki – írja a Borsonline. Kalandjuk ma ér a végéhez: már csak Buffalóba kell eljutniuk, hogy a rekorddöntés biztossá váljon.

National Hockey League (NHL)

A National Hockey League profi jégkorongliga, amelyben 31 észak-amerikai csapat szerepel. Az NHL-t tartják a világ vezető, legnagyobb jégkorongligájának.

Barthos Zoltán és Szalmás Attila február közepén indult útnak. Vállalkozásukat elképesztő szervezőmunka és a sportesemények látogatása terén szerzett sok éves tapasztalat előzte meg.

„Tizenkét éve sportturizmussal foglalkozom – meséli Barthos Zoltán –, egy amerikai és egy mexikói cég partnereként szinte minden nagy eseményen részt vettem, focivébéken és Eb-ken, 2000 óta a legtöbb magyar olimpiai aranyat a helyszínen élhettem át. Mindezek után jött az ötlet, utazzuk körbe Amerikát, és 31 nap alatt nézzük meg az összes NHL-csapatot.

A szervezésben az NHL melléjük állt, tetszett nekik a sztori, így belépőket adtak a meccsekre.

Illusztráció: Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top