Magyarország kúl

Kamu, vagy mégiscsak Legoland épül Nyíregyházán?

A következő években több mint 56 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – hangzott el a Magyar Turisztikai Ügynökség és Nyíregyháza önkormányzatának közös sajtótájékoztatóján.

Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója elmondta, az egyik legnagyobb beruházás a Legoland Discovery Center kialakítása lesz Nyíregyházán, mintegy 9,5 milliárd forintból. A térségben ezzel létrejön egy olyan látványosság, amelynek köszönhetően jelentős mértékben emelkedhet a turisták száma – mondta. Megjegyezte,  Európában csak néhány helyen működik ilyen létesítmény, ez pedig vonzó lehet a szomszédos országok állampolgárainak is. Tájékoztatása szerint jól haladnak a tárgyalások a jogtulajdonossal, a pontos helyszín kijelöléséről egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal is.

A hír először tavaly februárban röppent fel, ám aztán hamar kiderült, hogy csupán a tárgyalások kezdődtek el, és a Legoland nem több egy szándéknál. Most azonban úgy tűnik, valósággá válhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top