nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Egyszer talán háziorvosaink is ilyen dizájnos sztetoszkóppal vizsgálnak majd

Egyszer talán háziorvosaink is ilyen dizájnos sztetoszkóppal vizsgálnak majd

Nemcsak a kinézete, de a tudása is figyelemreméltó annak a sztetoszkópnak, amelynek formaterve nemzetközi dizájndíjat kapott.
magyarorszagkul
f Ajánlom

A Laufer Ferenc, Húnfalvi András és Patkós Luca által alkotott Flying Objects stúdió a testfelszíni kutatások terén több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkező prof. dr. Kozmann György, ifj. Kozmann György és csapata felkérésére tervezte meg a sztetoszkópok következő generációját, amellyel elnyerték az iF Design Award díjat – írja a 24.hu.

Fotó: iF Design Award/24.hu

Az eszköz egyszerre analizálja a szív elektromos állapotát (EKG) és a szívhangot (PKG). Ezeket összevetve olyan szívproblémákat is képes jelezni egy háziorvosi vizsgálat alkalmával, amelyek mindeddig csak komolyabb mérésekkel voltak kimutathatóak.

A továbbra is nyakban vagy zsebben hordható eszköz a jól megszokott darabokkal ellentétben nem egy fülhallgatópárból, illetve egy homorú lemezből áll, hanem két, kijelzővel rendelkező lemeze van, használata azonban épp úgy magától értetődő, mint jóval egyszerűbb elődjéé.

A 2018-as díjátadó gálát március 9-én, Münchenben tartották, amelyen Laufer Ferenc, ifj. Kozmann György és Húnfalvi András vették át az elismerést.

Megosztás Facebookon