Magyarország kúl

Az Ország Cukormentes Tortája: ezek kerültek a döntőbe

A szakértő zsűri kiválasztotta azt az öt különleges édességet, amelyek az Ország Cukormentes Tortája címért versenyezhetnek. A győztest augusztus 20-án kóstolhatjuk meg.

Az Ország Cukormentes Tortája címért versengő öt édesség 2018-ban (Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány)[/caption]

Különleges ízekkel lepték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben induló cukrászok a zsűrit, írja a nepszava.hu. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendezte a válogatót a budapesti Zila Kávéházban.

Akadt olyan versenyző, aki petrezselyemmel fűszerezett citrommal, más csipkebogyó és hársfavirág párosítással, vagy éppen a kávé és a szilvalekvár fúziójával okozott felejthetetlen pillanatokat.  A döntőbe 5 torta jutott, amelyek közül júniusban választják ki a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2018-as győztesét:

  • Meggyes-túróhabos – Nándori Cukrászda, Budapest
  • Csipkerózsa – Édességlabor, Budapest
  • Habos feketecseresznye – Nándori Cukrászda, Budapest
  • Meggyes felhőtorta – Suhajda Cukrászda, Budaörs
  • Szőke szilva – Édességlabor, Budapest

A verseny győztesét az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top