Magyarország kúl

Napi cuki fotók: igencsak fotogén a Nyíregyházi Állatpark zsiráfbébije

Picinek nem nevezhető, ám annál bájosabb zsiráfborjú született Nyíregyházán. Kéthetesen 70 kilós és mintegy 180 centiméter magas a bébi.

 

 

Három és fél év után újabb zsiráf született a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében – olvashatjuk a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán. Az eddig 5 főből álló zsiráfcsalád gyarapodott most. A kis zsiráf jó egészségnek örvend, egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

A Nyíregyházi Állatparkban így jelenleg három felnőtt nőstény (Bogi, Laura, Vanesa), egy hím (Árpi) és 2 fiatal zsiráf él. A kis jövevény születése után nagy volt az izgalom, hiszen Laura, a 9 éves zsiráfmama első borját, a ma már 3 és fél éves Kamillát nem nevelte. Őt a gondozók etették az első hónapokban. Most azonban az anya gondoskodóan neveli borját.

A 180 centi magas, kb. 70 kilós bikaborjú egyelőre anyatejjel táplálkozik, s féléves korában kezd majd átszokni a szálas takarmányra, ám 12-16 hónapos koráig még menüjében az anyatej is szerepel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top