Magyarország kúl

Debrecenben oktat a világsztár focista, Roberto Baggio

A Debreceni Egyetem egyedülálló programjának célja a hazai utánpótlás-labdarúgás bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe. Most egyedülálló edzésmódszerét oktatja nálunk Baggio.

Fotó: 24.hu

Az „edzők edzője”, Horst Wein által kidolgozott Roby Baggio–Horst Wein FuNino edzésmódszer hazai megismertetésével folytatódik a Debreceni Futballegyetem – írja a Hajdú online. A programot már a világ 31 országban alkalmazzák, 15 ezer edzőt képeztek eddig a spanyol FC Barcelonától a kolumbiai Sante Féig. A FuNino a Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalos oktatókönyve, egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére, a tavaly februárban elhunyt Horst Wein hitvallását alapul véve, miszerint: „A jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.”

A Debreceni Futballegyetem keretében március 13-án és 14-én a program első két modulját, a 6–14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. Az oktatói stáb tagja és egyben a program elnöke a Juventus, a Milan és az Internazionale egykori játékosa, az aranylabdás támadó, Roby Baggio, aki szintén részt vesz a Debreceni Futballegyetem márciusi kurzusán. A magyarországi FuNino-képzés az MLSZ licencmegújító, kreditpontszerző továbbképzése.

A Debreceni Egyetem 2015 őszén indított, egyedülálló programjának célja a hazai utánpótlás-labdarúgás bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe, együttműködés a külföldi felsőoktatási intézmények sportirányú projektjeivel, valamint a nemzetközi tapasztalatok bevonása a hazai szakmai gondolkodásba. Az elmúlt években Európa futballnemzeteinek legjobb utánpótlásképzési szakemberei oktattak már a továbbképzésen. „Az edzők edzője”, Horst Wein mellett előadást és gyakorlati bemutatót tartott többek között az olasz utánpótlás-igazgató, Maurizio Viscidi, valamint az AC Milan, Ajax FC és a Real Madrid Akadémia trénerei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top