Magyarország kúl

Sztárfellépőkkel és sok újdonsággal készül az új szezonra a Müpa

A következő évadban 14 különböző bérlettel, nagy sikerű sorozatok folytatásával és sztárfellépőkkel várja a közönséget a Müpa.

A Müpa épülete esti díszkivilágításban (MTI-fotó: Mohai Balázs)

Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb művészeti központja az új szezonban is kivételes programkínálattal és számtalan újítással készül – írja a Színház.org.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a hozzánk érkező világsztárok, a hazai művészeti szcéna kiválóságai és a nézőink úgy fogalmaztak, hogy

a Müpa számukra: tér, perspektíva, minőség, bizalom.

Mi pedig 2018/2019-ben is teret adunk a legkülönbözőbb műfajoknak, a legkülönbözőbb generációknak, a hazai és a nemzetközi művészeti élet legjobbjainak” – hangsúlyozta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Legendás karmesterek a Bartók teremben

A 2018/2019-es évadban legendás karmesterek adják egymásnak a pálcát a Bartók Béla Nemzeti hangversenyterem színpadán: fellép többek közt Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Michael Tilson Thomas, Mariss Jansons, François-Xavier Roth, Fischer Ádám, valamint a fiatalabb generáció csillaga, a görög-orosz származású Teodor Currentzis.

Az évad művésze 2018/2019-ben a világ egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz virtuóz, Gyenyisz Macujev, az évad együttese címét pedig a Magyar Állami Népi Együttes kapta, így három-három előadásukat láthatja-hallhatja a közönség a következő évadban.

Tavaszi program a Régizene Fesztivál

A Régizene Fesztivál kiváló nyitóprodukciójával indul a tavasz a Müpában: Michael Volle és az Akademie für Alte Musik Berlin koncertjén Bach kantátáit hallhatja a közönség. A tíznapos eseménysorozat vendége lesz a Václav Luks vezette Collegium 1704, míg Montéclair Jephté című operája Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában csendül majd fel.

Könnyűzene, világzene, újcirkusz

A 2018/2019-es évadban is különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz produkciók és táncelőadások színesítik majd a Müpa kínálatát. A jazz rajongóinak – mások mellett – Joe Lovano, Peter Erskine és a Budapest Jazz Orchestra, valamint a Mnozil Brass koncertjével készül a Müpa, de ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz, a hazai könnyűzene legkiemelkedőbb alakjai pedig a Hey, June! fesztiválon lépnek fel. Az újcirkusz szerelmeseinek az új évadban sem kell nélkülözniük a Recirquel Újcirkusz Társulat lenyűgöző előadásait.

Folytatódik a szoros együttműködés a Budapesti Fesztiválzenekarral: az Európai Hidak 2018 fókuszpontjában a Baltikum és Lengyelország áll majd. 2019 júniusában két alkalommal ismét látható lesz a teljes Ring, azaz Wagner A nibelung gyűrűje tetralógiája Fischer Ádám vezényletével, az immáron a Wagner-rajongók zarándokhelyévé vált Budapesti Wagner-napokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top