Magyarország kúl

Egymilliárd forintos teljes ráncfelvarrás a Kinizsi-várban

Teljes átalakítás előtt áll a nagyvázsonyi Kinizsi-vár. A régészeti munkák elkezdődtek, a tervezési munkák is folynak. 2020-tól várja látogatóit a korszerűsített helyszín.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A fejlesztés célja a vár turisztikai vonzerejének növelése és a Balaton-felvidék egyik kiemelkedő kulturális örökségének megőrzése – írja a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-re hivatkozva a Veol.hu.

A projekt eredményeként a rekonstruált történeti terekben a korabeli életet és a várhoz kapcsolódó legendákat ismerhetik meg a látogatók.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram nagyszabású fejlesztése során 20 kastély és 19 vár újul meg: nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek. A programban szereplő helyszínek mindegyikén egységes szolgáltatások várják majd a vendégeket, például ajándékboltok, kávézók, exkluzív rendezvényhelyszínek. A koncepció része olyan közösségi és kulturális terek kialakítása, amelyek különböző művészeti ágakat felölelő programokat kínálnak a látogatóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top