Magyarország kúl

Pécsi szakácsmester nyerte az országos séfbajnokságot

Olyan ötfogásos menüt állított össze a világsikerre törekvő Brunner Attila pécsi séf, hogy nem maradt kérdés a zsűriben: 100-ból 98 pontot kapott, ő nyerte az aranyérmet.

Közzétette: Blöff Bisztró – 2018. február 27.

A kulináris olimpiát is megjáró, többszörös magyar bajnok pécsi séf sikert sikerre halmoz: Brunner Attila szakácsmester a napokban aranyérmes lett a Tatán megrendezett Országos Gasztronómiai Bajnokságon, írja a PécsMa.

Közzétette: Blöff Bisztró – 2018. február 27.

Aki kicsit is otthon mozog a gasztronómia világában, az biztosan találkozott már a pécsi Blöff Bisztró séfjének, Brunner Attilának a nevével, aki sikert sikerre halmoz. A szakácsmester többszörös magyar bajnok, 2016-ban Erfurtban az IKA-Kulináris Olimpián bronzérmes lett, idén pedig ismét világsikerre tör, ugyanis indul a Luxemburgban novemberben megrendezendő világbajnokságon is.

A legutóbbi megmérettetése, a február 24-én rendezett Farsang Kupa, a világbajnokságra ideális „gyakorlás” volt Attilának. A versenyt idén 16. alkalommal rendezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és mint minden évben, idén is rengeteg séf csillogtathatta meg tudását.

A győztes pécsi menüsor

Hideg előétel: füstölt kacsamellsonka, licsis kecskesajt-terinnel és gránátalmával.

Leves: sárgacékla-krémleves téli zöldségekkel, tőkehallal és kék kagylóval.

Meleg előétel: vöröshúsú tonhallal töltött fogasfilé, lilaburgonya-textúrákkal és uborkasalátával.

Főétel: vadnyúlgerinc vadason szalvétagombóccal.

Desszert: sós karamellel töltött étcsokoládé-parfé, epres macaronnal, málnás pillecukorral és friss gyümölcsökkel.

Attila szakácsművészet kategóriában nevezett, és azzal az ötfogásos menüsorral, két-két hideg, illetve meleg fingerfooddal indult, melyet majd a novemberi világbajnokságon is be fog mutatni. A mezőny nagyon erős volt, a pécsi séf 13 tehetséges magyar szakácsmesterrel indult a versenybe, de győzelme egyértelmű volt a zsűri számára.

Attila elmesélte, hogy bár maximalistának tartja magát, ezúttal elégedett volt az eredménnyel és korábban már legalább tízszer elkészítette a menüsort, aminek köszönhetően minden flottul ment a versenyen.

A zsűri száz pontból 98-at adott Attilának, így a legfényesebben csillogó éremmel térhetett haza.

Közzétette: Blöff Bisztró – 2018. február 27.

 

Attila következő megmérettetése a Luxemburgban megrendezett világbajnokság lesz novemberben, de addig még biztosan elkészíti Pécsen is a győztes menüsort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top