Magyarország kúl

Magyar gimnazisták találmánya a Pillowear, az ülve alvás új kelléke

A napi ingázás egyik mélypontja az, amikor nem találsz szabad ülést. A másik meg az, amikor zsibbadt nyakkal ébredsz. Ez utóbbin középiskolás diákok találmánya segít.

Közzétette: Dream2GO – 2018. március 1.

A Dream2Go terméke egy jópofa ötlet azoknak, akik vagy sokat ingáznak, vagy sokat alszanak ülve. Lényegében egy felfújható nyakpárnát varrtak bele a kapucnis pulcsiba az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai – írja a Forbes.hu.

„Sokat ingázunk, van olyan cégtagunk, aki 2×2 órát utazik az iskolába, mások is egy órát minimum, plusz sokáig is vagyunk az iskolában, szóval keveset alszunk, erre próbáltunk megoldást találni”  – mondja a Pillowear ötletgazája és a Dream2Go alapítója, Tamás Balázs.

A párna leeresztett állapotában egyáltalán nem látható.  “Találtunk egy gyors megoldást is a felfújásra – hiszen használat előtt mindenki fáradt, a problémára való tekintettel – a kapucni bal oldalán egy kis lyuk található, amin ki lehet vezetni a párna szelepét, ezáltal könnyen fel lehet fújni, akár a pulóver használata közben is.” – írják a közleményükben.

Pulóvereink a képen látható mintát viselik, valamint a kapucnijába rejtett párnával teszik kényelmessé a mindennapi…

Közzétette: Dream2GO – 2017. december 6.

A csapat az AKG-s Kutatók Éjszakájának büfépályázatán aratott sikert, megnyerték az árusítás lehetőségét, és a program végére megduplázták az összedobott 120 ezer forintjukat. A pulcsit egyedileg tervezik, a minta Balázs szerint azt jelképezi, hogy mindenki a kezében tartja a saját álmait.

Nem csak pulóvert, de bögrét és sapkát is árulnak a diákok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top