Magyarország kúl

Emlékszel a Szerencserékből a szövőszék gyümölcsére?

25 évvel ezelőtt ennyi mindent lehetett nyerni 20 ezer forintért a Szerencsekerékben!

A rendszerváltás utáni televíziózás egyik legkedveltebb vetélkedője a Szerencsekerék volt. Az egész ország azon izgult, hol áll meg a hangosan kerregő szerencsekerék, és a játékosok milyen gyorsan fejtik meg a feladványokat.

Az 1993-as retro adásban a nyertes elszántan pörgette a kereket, majd családtagjai heves tiltakozása ellenére 20 ezer Forintnál villámgyorsan és ellentmondást nem tűrően megfejtette a rejtvényt. Cserébe 1000 forintos vásárlási utalványt, egy sétarepülést, egy amerikai csúcs minőségű konyhai hulladékfeldolgozót és egy márkás porszívót választott.

A vásárlási utalványért cserébe a szövőszék gyümölcse, azaz a Fruit of the Loom márkajelzéssel ellátott boltokban lehetett vásárolni. Az, hogy ezt a márkanevet miért fordították le rendszeresen a Szerencsekerékben rejtély, de nem ez volt az egyetlen, ma már szürreálisnak tűnő megmozdulás 20-30 éve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top