nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Az összes magyar orvosi egyetem bekerült a világ legjobbjai közé

Az összes magyar orvosi egyetem bekerült a világ legjobbjai közé

Bár sokat hallani az egészségügy válságáról, a magyar orvosi oktatás megmaradt világszínvonalúnak. Ezt tanúsítja a legújabb nemzetközi rangsor is.
magyarorszagkul
f Ajánlom

A Pécsi Tudományegyetem orvosi karának jelenlegi épülete (MTI-fotó: Sóki Imre)

Mind a négy magyarországi orvosi egyetem felkerül a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb rangsorára, a legjobb eredményt a Semmelweis Egyetem érte el, írja az Eduline.

Szerda délután hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds (QS) cég, amely tudományterületenként rangsorolta a világ legjobb felsőoktatási intézményeit. Az élet- és gyógyszertudományok területének rangsorára mind a négy magyarországi orvosi egyetem felkerült: a Semmelweis Egyetemet a 254., a Debreceni Egyetemet a 397. helyre sorolták, a Szegedi Tudományegyetem a 401-450., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 451-500. helyre került.

“A londoniak rangsora módszertanilag három pilléren nyugszik: a tudományos hírnév felmérésén, a munkáltatói elégedettség felmérésén és az adott szakterületen megjelent publikációk idézettségére jellemző két mutatón (citációk, Hirsch-index). Előbbi két tényezőt az egyetemek által megadott kontaktok válaszai alapján számolják, míg a hivatkozásokat a Scopus adatbázisból kinyerve kalkulálja a rangsorkészítő” – írja közleményében a Pécsi Tudományegyetem.

Megosztás Facebookon