Magyarország kúl

Március 1., fejfájás a hidegtől: hogy lesz ebből tavasz?

Holnap lesz a meteorógiai tavasz első napja, de a természet gonosz viccet csinál a dologból: az extrém hideg miatt rendes fejfájásra készülhetünk, a szívbetegek pedig ki se menjenek!

Hazánkban csütörtökön délelőtt a gyengén felhős időben többórás napsütésre készülhetünk, csapadék nem lesz, írja a HáziPatika.com. Délután délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, emellett pár órás napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb délnyugaton lehet néhol hószállingózás. A szél napközben élénk délkeleti lesz.

Hajnalban -17, -9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -6, -1 fok között alakul. Késő este -8, -3 fok lesz.

Csütörtökön napközben nem érvényesül fronthatás, de az extrém hideg további terhelést ró a szervezetre. Egész nap erős ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, emellett rosszullétet, keringési panaszokat is tapasztalhatunk. A szívbetegeket nagy terhelés éri, ők lehetőség szerint csak kevés időt töltsenek odakint még jól felöltözve is. A fejfájás is gyakori panasz ezekben a napokban, a napsütés ezt kissé mérsékelheti. Estétől újra a fejfájás intenzitásának fokozódása várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top