nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Ezek a magyarok kedvenc termálvizei

Ezek a magyarok kedvenc termálvizei

Országos kutatás készült arról, mely termálvizes fürdőhelyeket kedveli a legjobban a hazai közönség. A végeredmény nem annyira meglepő, viszont a külföldiek véleménye némileg eltér.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

A magyarok szerint Hajdúszoboszló (képünkön), Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból, amelyet a KamaraOnline tett közzé.

A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából felnőttek körében készített országos reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek.

A Top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhelyet Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követi.

Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja).

A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló. Müller-Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a kutatás kapcsán kiemelte, hogy helyi adatok alapján a Hévízen eltöltött vendégéjszakák száma 2017-ben először haladta meg az 1,2 milliót.

A termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

Megosztás Facebookon