nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Elzárt partszakaszt nyit meg mindenkinek Balatonfüred

Elzárt partszakaszt nyit meg mindenkinek Balatonfüred

Balatonfüred egyhektáros területen új, bárki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg. Látványcsónak-kikötő, panoráma stég, szabad park közvetlen vízkapcsolattal.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Balatonfüredi látkép (MTI-fotó: Illyés Tibor)A sok városi fejlesztés között várhatóan ez lesz az egyik legnépszerűbb, hiszen új, nyitott partszakaszt vehetnek majd birtokba az idelátogatók, írja a hirbalaton.hu. A vízparti telken parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt illetve kölcsönzőt. A szolgáltatás tavasztól őszig lesz elérhető, a dizájnos csónakok használata több korosztálynak is örömöt okoz majd.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, hinták, látványszökőkút és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.

A parkban a vízparthoz köthető különböző interaktív elemeket is létesítenek, a tervezők szándéka szerint, ezek az új attrakciók nemcsak a gyerekek számára lesznek érdekesek.

A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására építenek egy éttermet és ajándékboltot, az épületben kap helyet a nyilvános illemhely is.
A horgászok sem maradnak hoppon, az ingatlanon építenek egy horgász klubházat, minimális szálláskínálattal, a város keleti és nyugati részén pedig új horgászhelyek kialakításával igyekeznek megfelelni az egyre élénkebb horgászturizmus elvárásainak.

Az októberben kezdődő fejlesztés során a Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, jelenleg Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet nyitják össze.

Megosztás Facebookon