Magyarország kúl

Újabb magyar díj a berlini filmfesztiválon

Tavaly Enyedi Ildikó azóta Oscarra is jelölt Testről és lélekről című filmje kapta a fődíjat, idén az egyetlen versenyben lévő magyar vonatkozású film a Solar Walk című rövid animáció volt Bucsi Rékától.

Szombat este átadták az 68. berlini filmfesztivál díjait. Tavaly Enyedi Ildikó azóta Oscarra is jelölt Testről és lélekről című filmje kapta a fődíjat, idén az egyetlen versenyben lévő magyar vonatkozású film a Solar Walk című rövid animáció volt Bucsi Rékától. Ugyan nem versenyben, de szerepelt a Panorama szekcióban a romagyilkosságokat és annak hatásait feldolgozó Genezis, Bogdán Árpád rendezésében, írja az Index.

Solar Walk – trailer from Reka Bucsi on Vimeo.

És rögtön a díjátadó legelső díjazottja Bucsi Réka volt a dán-magyar koprodukcióban készült Solar Walkkal, ő az Audi Short Film Awardot kapta meg. Bucsit még a neve kimondása előtt úgy méltatta a zsűri egyik tagja, hogy egy hatalmas fantáziával dolgozó filmkészítő kapja majd a díjat. Bucsi pedig elmondta, hogy ő ugyan nem a díjakért készíti a filmeket, de független animációs filmkészítőként nagyon jó érzés nyernie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top