nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Újabb magyar díj a berlini filmfesztiválon

Újabb magyar díj a berlini filmfesztiválon

Tavaly Enyedi Ildikó azóta Oscarra is jelölt Testről és lélekről című filmje kapta a fődíjat, idén az egyetlen versenyben lévő magyar vonatkozású film a Solar Walk című rövid animáció volt Bucsi Rékától.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Szombat este átadták az 68. berlini filmfesztivál díjait. Tavaly Enyedi Ildikó azóta Oscarra is jelölt Testről és lélekről című filmje kapta a fődíjat, idén az egyetlen versenyben lévő magyar vonatkozású film a Solar Walk című rövid animáció volt Bucsi Rékától. Ugyan nem versenyben, de szerepelt a Panorama szekcióban a romagyilkosságokat és annak hatásait feldolgozó Genezis, Bogdán Árpád rendezésében, írja az Index.

Solar Walk – trailer from Reka Bucsi on Vimeo.

És rögtön a díjátadó legelső díjazottja Bucsi Réka volt a dán-magyar koprodukcióban készült Solar Walkkal, ő az Audi Short Film Awardot kapta meg. Bucsit még a neve kimondása előtt úgy méltatta a zsűri egyik tagja, hogy egy hatalmas fantáziával dolgozó filmkészítő kapja majd a díjat. Bucsi pedig elmondta, hogy ő ugyan nem a díjakért készíti a filmeket, de független animációs filmkészítőként nagyon jó érzés nyernie

Megosztás Facebookon