Magyarország kúl

Megvadultunk: mintha mindenki lakást építene!

Őrült tempóban épülnek a lakások Magyarországon, derül ki a legfrissebb statisztikákból. De mi a helyzet a kereslettel, meddig tart még a meredek áremelkedés?

Építkezés a Vendel utcában, a Lenhossék utca felől nézve (Fotó: Hernád Géza)

Jelenleg mintegy 25-30 ezer lakás áll kivitelezés alatt az országban – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI híre szerint.

Az elnök elmondta, a lakások kialakításának átfutási ideje körülbelül két év, de ha ez a trend marad, akkor 2022 körül már 35 ezer új lakás állhat készen.

Hozzátette, 2018 végére – az ÉVOSZ prognózisa szerint – kiegyenlítődhet a kereslet és a kínálat. Tehát idén még valószínűleg emelkednek a lakásárak főként Budapesten és a megyei jogú városokban – mondta.

Az elmúlt évben 14 389 új lakás épült, 4395-tel, 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építeni tervezett lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top