Magyarország kúl

Építőtábor, a propaganda nevelőtábor

A népgazdaságilag hasznos munkát és a felelősségvállalást nem lehet elég korán kezdeni!

Az ’56-os szabadságharc után a kormány az ifjúság szimpátiájának megnyerését tűzte ki célul a hazaszeretet, a szocializmus és a demokrácia jegyében – legalábbis ez volt a mondás akkoriban. Ettől kezdve lett munkaszüneti nap március 15-e, fakultatív idegennyelv oktatást biztosítottak azoknak, akik az orosz nyelven kívül más is érdekelt, és ifjúsági építőtáborokat hoztak létre a diákok részére. Gátépítés, útépítés, korrepetálás – a közösségért, kéz a kézben haladt előre a fiatalság a szép szocialista jövőért.

A „munkával és tanulással előre a szocializmus teljes győzelméért”

Az első építőtábort a Minisztertanács alapította meg annak érdekében, hogy a szocializmus fiataljait irányba állítsa, hiszen a tervgazdaság sikeréhez minden dolgos kézre szükség volt.

A KISZ, azaz a Kommunista Ifjúsági Szervezet által megrendezett retro táborok az átkos ifjúságpolitikáját alapjaiban határozták meg, még akkor is, ha azokat igen sok kritika érte. A különböző versenyek, vetélkedők, a közösségi együttlét és cselekvés nem egy 111 %-os teljesítést eredményezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top