Magyarország kúl

Hol van Magyarországon világszintű luxushotel?

Sok mindenre használjuk a luxus szót, ám vannak nemzetközi minősítések, amelyek kvázi hivatalossá teszik, melyik hotel számít annak. Most volt a legutóbbi kör: mely szállodák minősülnek luxusnak?

Négy budapesti hotelnek szórt csillagokat a Forbes Travel Guide, az egyetlen – magát függetlennek aposztrofáló – nemzetközi kalauz, amely teljeskörűen értékel luxushoteleket, éttermeket és spa-kat, írja a hvg.hu.

A kalauz éppen 60 éve, 1958-ban jelentkezett először, akkor még Mobil Travel Guide néven, és csak Amerikában.  Az akkor kidolgozott, első minősítési rendszerre alapozódott a vállalkozás, amely  mára kiterjedt szakértői hálózattal, közel  900 szempont szerint, anonim teszteli a helyeket “ellenőrizzük a luxust” szlogennel. A cég éves értékelései, ismertetői deklaráltan  az igényes, luxusélményre vágyó utazóknak készülnek.

kalauz mostani, február 20-án napvilágot látott 2018-as listájában ötcsillagos minősítést kapott a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest (a The Spa at Four Seasons külön négycsillagos a kategóriájában), négyet a Corinthia Hotel Budapest, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a The Ritz-Carlton Budapest.

Az ajánlott hotelek kategóriában még három magyarországi hotel található: a Boscolo Budapest, az InterContinental Budapest és a Sofitel Budapest Chain Bridge.

Sajnos az éttermek között nemhogy magyar, de még európai sem igen szerepel, hogy felvehesse a versenyt például Alain Ducasse hongkongi érdekeltségével, vagy a New York-i Per Se-vel, a Los Angeles-i Guy Savoy-jal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top