Magyarország kúl

Az életével játszik Lajsz András, ha nem fogy le

4 infarktus után nagyon veszélyes 20 kilót hízni.

Lajsz Andrásról legutóbb akkor írtunk, amikor eladó volt az étterme,  de most ismét az egészségi állapotra a téma. Lajsz az utóbbi másfél, két évben ötször volt kórházban, a Bors írása szerint négyszer kapott szív­infarktust (a harmadik esetben leállt a szíve is), az ötödik alkalommal pedig agyvérzés gyanúja miatt kellett megoperálni.

“Közel volt a vég, de ennek ellenére sem vigyáztam magamra. Pedig harmadszorra úgymond meg is haltam – mondta a lapnak Lajsz, aki belátja a felelősségét, arról azonban fogalma sincs, hogy szaladt fel rá alig több mint fél év alatt 20 kiló. – Pedig szerintem nem eszem sokat, valószínűleg a koromnak is köze lehet hozzá” – véli, és állítja ebben benne van a foglalko­zá­si ártalom is, Pozsonyi úti éttermében ugyanis képtelen ellenállni a finomságoknak. Mivel orvosa na­gyon megijesztette, most komoly fogyókúrába kezdett.

Budapest, 2009. október 6.
Lajsz András mixer koktélbemutatót tart. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

“Folyton itt vagyok az étteremben, képtelenség ellenállni a frissen főtt ételeknek. De most megfogadtam, ennek vége. Mától csirkemellet és salátát eszem. Ez agyban dől el, és én most döntöttem – Lajsz hozzátette, hogy a négy infarktushoz magánéleti válsága vezetett. Válása nagyon megviselte, akkor került újra életveszélybe. – Hihetetlen, de mind a négy infarktusom ezután történt. Ha ez még nem elég, ötödszörre is életveszélybe kerültem. Nyaki érszűkületet diag­nosztizáltak nálam, és azonnal meg kellett operálni. Felvágták a nyakamat, de ezt is túléltem. Az orvosom ekkor már azt kérdezte tőlem, hogy hány életem van? Más már rég meghalt volna.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top