Magyarország kúl

Három ismeretlen mentett meg egy Vas megyei férfit

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi, aki leesett a bicikliről, és elvesztette az eszméletét. Bárki tanulhat életmentést.

HÁROM ISMERETLEN TÖKÉLETES ÖSSZHANGJÁNAK KÖSZÖNHETI ÉLETÉT EGY VAS MEGYEI FÉRFIA mentőkhöz 13 óra körül érkezett a…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. február 21.

A mentőkhöz 13 óra körül érkezett a segélykérés, miszerint egy férfi kerékpárjáról leesett és nem mozdul, írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A hívásfogadó szakember instrukciói alapján, gyors betegvizsgálatot követően, a bejelentő azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. Miközben a segélykérő a férfi mellkasát nyomta a nyílt utcán, példás magatartásról tett tanúbizonyságot két arra járó hölgy is. Ők épp nemrég sajátították el az újraélesztés lépéseit és azonnal eszükbe jutott minden, amit tanultak.

Rögtön cselekedtek! Átvették a mellkaskompressziót a bejelentőtől és tankönyv szerint, kiegészítve egymást, hárman végezték tovább a beavatkozást.

A mentők gyors kiérkezése után, az időben elkezdett mellkas nyomásoknak is köszönhetően, a beteg keringése visszatért a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a kerékpárost. “A laikusoknak köszönjük az életmentő segítséget!”, írják a közösségi oldalon.

Ha te is szeretnéd elsajátítani az életmentő lépéseket, a megyeszékhelyi mentőállomásokon, minden hónap utolsó hétfőjén tartanak oktatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top