nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Három ismeretlen mentett meg egy Vas megyei férfit

Három ismeretlen mentett meg egy Vas megyei férfit

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi, aki leesett a bicikliről, és elvesztette az eszméletét. Bárki tanulhat életmentést.
magyarorszagkul
f Ajánlom

HÁROM ISMERETLEN TÖKÉLETES ÖSSZHANGJÁNAK KÖSZÖNHETI ÉLETÉT EGY VAS MEGYEI FÉRFIA mentőkhöz 13 óra körül érkezett a…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. február 21.

A mentőkhöz 13 óra körül érkezett a segélykérés, miszerint egy férfi kerékpárjáról leesett és nem mozdul, írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A hívásfogadó szakember instrukciói alapján, gyors betegvizsgálatot követően, a bejelentő azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. Miközben a segélykérő a férfi mellkasát nyomta a nyílt utcán, példás magatartásról tett tanúbizonyságot két arra járó hölgy is. Ők épp nemrég sajátították el az újraélesztés lépéseit és azonnal eszükbe jutott minden, amit tanultak.

Rögtön cselekedtek! Átvették a mellkaskompressziót a bejelentőtől és tankönyv szerint, kiegészítve egymást, hárman végezték tovább a beavatkozást.

A mentők gyors kiérkezése után, az időben elkezdett mellkas nyomásoknak is köszönhetően, a beteg keringése visszatért a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a kerékpárost. “A laikusoknak köszönjük az életmentő segítséget!”, írják a közösségi oldalon.

Ha te is szeretnéd elsajátítani az életmentő lépéseket, a megyeszékhelyi mentőállomásokon, minden hónap utolsó hétfőjén tartanak oktatást.

Megosztás Facebookon