Magyarország kúl

FRISSÍTÉS: Megvan Peti! Sokkos állapotban lévő kutyát keresünk a Lehel piac környékén!

Megkerült a XIII. kerületben pórázostul elszökött 1 éves, fekete-fehér, 12 kg körüli, rettenetesen félős kan kutya.

Pórázostul elszaladt egy 1 éves, fekete-fehér, 12kg körüli, Peti névre csak minimálisan hallgató kan kutya. A fiút 1 hónapja mentették az ózdi gyeptelepről, tegnap estig rehabilitálció alatt állt egy ideiglenes befogadónál. Sajnos egyelőre nagyon fél az idegen hangoktól, érintésektől, így jó eséllyel nem könnyű befogni. Idegenekre félelméből adódóan korábban morgott, de nem agresszív. Az ideiglenesével ha félénken is, de jól kijött, simogatható, puszilgatható volt. Az etetésre nagyon jól reagál. 

Amit jelenleg tudunk: Peti tegnap este kirántotta magát az ideiglenes befogadója kezéből, jelenleg fekete nyakörv és póráz van rajta. Előbbit lehet, elrágta már. A Radnóti Miklós utcából 18-án, vasárnap éjfélkor tűnt el, ezután a Váci úton futott, a Lehel csarnoknál a Dózsa György út irányába. A kutya nagy valószínűséggel bebújt valahova, ahol kevesebb a zaj és nem látják.

A keresést a mentést végző Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát Facebook oldalán szervezik, további információkat az ottani önkéntesektől lehet beszerezni. Emellett, amennyiben Peti felbukkanna, a 70/357-26-74 vagy a 70/331-64-93-as számot kell hívni. Érdemes azonnal telefonálni és a kutyát távolabbról figyelni, hogy ne meneküljön el! Étellel jó eséllyel előcsalogatható, egy helyben tartható. 


!!!FRISSÍTÉS!!! A szökevényt kedden reggel a Ligetben látták. A pár percen belül szerveződött, önkéntesekből álló csapat pedig végül befogta a kutyát, aki a körülményekhez képest jól van. A terápiája és rehabilitációja tovább folyik, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet élhessen. Köszönjük mindenki segítségét, a megosztásokat és az együttműködést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top