nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Megvan, melyik a magyarok kedvenc légitársasága

Megvan, melyik a magyarok kedvenc légitársasága

2017-re vetítve Izrael állt dobogóra.
ft
f Ajánlom

Repülős napot élünk, alig pár órája írtuk meg, milyen hatalmas méretű renoválás lesz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, most pedig kiderült, hogy melyik a magyarok kedvenc légitársasága.

Mint azt a Travelo írja: A repjegy.hu február 15-én este ismertette az Én Légitársaságom 2017 felmérés eredményét, ahol nagy meglepetésre idén nem az Emirates légitársaságot díjazták a repjegy.hu és a Travelo közös szavazásának eredményeként. A felmérés idén már hatodik alkalommal került megrendezésre. Ez az egyedüli olyan hazai megmérettetés, ami kizárólag az utasok véleménye alapján rangsorolja a légitársaságokat.

Az összesített pontszámok alapján eddig kétszer a Qatar, majd egymás után négyszer az Emirates lett Magyarország kedvenc légitársasága.Őket taszította most le a trónról az El Al Israel Airlines,mely A legkedvesebb légiutaskísérő és A legprofibb kommunikáció kategóriában is az első helyen végzett.

Fotó: Facebook

A szavazáson mindenki részt vehetett, aki 2017-ben repülős utazáson vett részt. A légitársaságokra online – az azenlegitarsasagom.hu oldalon – szavazhattak a hazai utazók. Öt szempont szerint kellett a légitársaságokat értékelni 0-5-ig terjedő skálán: a személyzet munkája, a fedélzeti szolgáltatások színvonala, a menetrend, az ár-érték arány és a légitársaság kommunikációja alapján. A pontozás mellett szöveges értékelésre is lehetőségük volt az utasoknak.

Idén összesen 7 852 értékelés érkezett, ez jelentősen meghaladta a tavalyi 5 274-es számot, emellett tavalyhoz képest csaknem 2 000-rel több, 5 626 szöveges beszámolót küldtek a résztvevők. A legtöbb értékelés – nem meglepő módon – a Wizz Airre érkezett, hiszen a hazai utazók nagyon sokszor veszik igénybe a magyar kötődésű diszkont légitársaság járatait. Idén ezt a teljesítményt a szervezők egy rendhagyó különdíjjal is jutalmazták.

Megosztás Facebookon