Magyarország kúl

Francia szupersztárral készül Enyedi Ildikó új filmje

A Bond-lányként is ismert Léa Seydoux főszereplésével készül az alkotás, amely egy Füst Milán-adaptáció lesz, A feleségem története, amely könyvként is világhírű.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje a berlini Arany Medvét is elhozta (Fotó MTI/EPA)

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy Léa Seydoux francia színésznő leszerződött a Füst Milán azonos című regényéből készülő A feleségem története filmadaptációjára, amely a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjra esélyes Testről és lélekrőlt készítő Enyedi Ildikó következő alkotása lesz, írja a 24.hu.

Az Adéle élete – 1-2. fejezet,  A Grand Budapest Hotel és a 007 Spectre: A Fantom visszatér című filmekből ismert Seydoux mellett a norvég Anders Baasmo Christiansen (Kon-Tiki, A király választása) fogja játszani a férfi főszerepet az adaptációban, amelyet Enyedi ír és rendez. A film producerei Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő lesznek.

Közzétette: Léa Seydoux – 2017. szeptember 9.

Füst Milán 1942-es műve egyike a világszenzációvá vált magyar regényeknek: az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően csaknem húsz nyelvre fordították le, s mindenütt elismerő fogadtatásra talált. A holland hajóskapitány látszólag szokványos féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyötrelmes kapcsolat mennyei magasságait és pokoli mélységeit mutatja be. A rögeszmévé és önpusztító szenvedéllyé váló féltékenység, a bizonyosságra törekvés ördögi köreit járó Störr kapitány végül rádöbben: bárhogyan is volt, Lizzy immár elválaszthatatlanul hozzá tartozik.

A THR úgy tudja, A feleségem történetét várhatóan jövőre forgatják majd Budapest mellett Párizsban, Hamburgban és Dél-Olaszországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top