Magyarország kúl

Így romantikáztak anyáink!

Szécsi, Zalatnay, Máté Péter - A 3 legszebb szerelmes szám a 60-es, ’70-es évekből!

Ezek a zenék még ma is képesek romantikát csempészni a sablonos plüss maci–bonbon-rózsacsokor Bermuda-háromszögébe.

Szécsi Pál már az első, 1967-es Táncdalfesztivál fellépésén igazi férfi ideállá vált. A fiatal énekes nemcsak hangjával és romantikus számaival, hanem mosolyával is elvarázsolta anyáinkat. A jóképű énekes egyik legnépszerűbb dalát hallgatva sokan ábrándoztak a bonell rugós ágyon heverészve a ’70-es években.

A gyönyörű szép Zalatnay Cini is a Táncdalfesztivál nagy felfedezettje. 1966-ban második helyezést ért el a Hol jár az eszem című számával, amiben egy kezdődő szerelmet énekelt meg annak minden bizonytalanságával és szépségével együtt. Ez a retro dal arról az időszakról regél, amikor még azon gondolkodunk, vajon gondol-e ránk az, aki nélkül még 1 nap is örökkévalóságnak tűnik.

Máté Péter Szécsi Pál mellett a ’60-as, ’70-es évek legkedveltebb énekese volt. Számtalan szívszorítóan szép és melankolikus dalt köszönhetünk neki, amik a viszonzatlan szerelemről, csalódásokról szólnak. De szerencsére olyan vidám zenék is születtek és színesítették a repertoárt, amikre szüleink a korabeli bárokban nem győzték tekerni a csípőjüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top