nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Így még sohasem láthattad a szigligeti várat!

Így még sohasem láthattad a szigligeti várat!

Már nem is egy, hanem két különböző drónnal készített elképesztő videókat Varga Norbert a szigligeti várról. Egyedülálló nézőpontok, lenyűgöző felfedezések!
magyarorszagkul
f Ajánlom

Varga Norbert drónvideóit már többször bemutattuk, ezúttal a szigligeti vár felett jártak masinái. Két drónnal készítette a videót, amely már önmagában egyedülállóvá teszi felvételeit a műfajban.


A videóhoz fűzött kommentárjában a készítő a vár történetét is elmeséli. “A tatárjárás után IV. Béla a Balaton egyik szigetét (Szigligetet) a pannonhalmi apátságnak adta, hogy ott kővárat építsen. Favus apát két év alatt fel is építette a várat (1260-62), amely annyira megtetszett a királynak, hogy az 1262-ben a nyitrai Debréte a somogyi Alma és a zalai Bak birtokokért elcserélte. Ettől kezdve, mint királyi várat a Pok nemzetséghez tartozó Mórichidai családra bízta. 1300-ban kezdett a vár alatt,a mai falu helyén egy új település kialakulni, melyet a XV. század elején Újfalunak vagy Szigligetnek neveznek. A Móriczhidai család ezután még mintegy száz évig birtokos Szigligeten, és feltehetően ebben az időben kerülhetett sor a vár jelentősebb bővítésére.”

Megosztás Facebookon