Magyarország kúl

Így még sohasem láthattad a szigligeti várat!

Már nem is egy, hanem két különböző drónnal készített elképesztő videókat Varga Norbert a szigligeti várról. Egyedülálló nézőpontok, lenyűgöző felfedezések!

Varga Norbert drónvideóit már többször bemutattuk, ezúttal a szigligeti vár felett jártak masinái. Két drónnal készítette a videót, amely már önmagában egyedülállóvá teszi felvételeit a műfajban.

A videóhoz fűzött kommentárjában a készítő a vár történetét is elmeséli. “A tatárjárás után IV. Béla a Balaton egyik szigetét (Szigligetet) a pannonhalmi apátságnak adta, hogy ott kővárat építsen. Favus apát két év alatt fel is építette a várat (1260-62), amely annyira megtetszett a királynak, hogy az 1262-ben a nyitrai Debréte a somogyi Alma és a zalai Bak birtokokért elcserélte. Ettől kezdve, mint királyi várat a Pok nemzetséghez tartozó Mórichidai családra bízta. 1300-ban kezdett a vár alatt,a mai falu helyén egy új település kialakulni, melyet a XV. század elején Újfalunak vagy Szigligetnek neveznek. A Móriczhidai család ezután még mintegy száz évig birtokos Szigligeten, és feltehetően ebben az időben kerülhetett sor a vár jelentősebb bővítésére.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top