nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
1848 méteres zászlóval lepik be az Andrássy utat

1848 méteres zászlóval lepik be az Andrássy utat

Egy alapítvány grandiózus tervet tartogat március 16-ára, a nemzeti ünnepet követő hosszú hétvégén: 1848 embert keresnek, akik felvonulnak a 1848 méteres magyar zászlóval.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Fotó: Pixabay

„A Magyar Zászló és Címer napja alkalmából 2018. március 16-án egy 1848 méteres magyar zászló elkészítésével és bemutatásával üdvözöljük az ünnepnapot. 1848. április 11-én – a negyvennyolcas törvények között – vált hivatalossá a háromszínű nemzeti lobogónk. Az 1848 méteres zászlót 1848 személy segítségével visszük végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között. A Hősök terén ünnepi műsorral várjuk a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget” – olvasható a 56 Lángja Alapítvány felhívásában, amelyet a hvg.hu tett közé.

A gigazászló ötlete Franka Tibor (Kerepes polgármestere) és Szilágyi Ákos ( ’56 Lángja alapítvány, Magyar Trikolór Kft.) fejéből pattant ki. Ők keresik azt az 1848 személyt is, akik az 1848 méter hosszú lobogót végigviszik az Andrássy úton.

A zászlót közadakozásból és a zászlóvivők “nevezési díjából” kívánják megvalósítani, így pénzt is gyűjtenek a szervezők. A zászlóvivőktől minimum 3000 forintot várnak, de aki legalább 2000 forintot befizet, annak a neve már bekerülhet az Arany betűk könyvbe. Ebből minden bekerült személy kap egy emlékpéldányt.

A zászlót pedig a nap végén egységnyi darabokra osztják és minden zászlóvivő ajándékba kap egy ilyen darabot.

Megosztás Facebookon