Magyarország kúl

60 évesen lett fekete öves a pécsi tánctanár

Pécsen közismert táncos és táncoktató Papp Viktor, aki gyerekkori álmát majdnem 60 évesen teljesítette be: fekete öves dzsúdós lett. Egy történet arról, hogy nem szabad feladni.

Papp Viktor az elmúlt 35 esztendőben feleségével, Majorlaki Ágnessel több ezer gyerekkel szerettette már meg az akrobatikus rock and roll-t, akikkel több bajnoki címet, hazai és nemzetközi elismerést is begyűjtött. Most viszont valami egészen másban remekelt a pécsi táncos és tánctréner, írja a PécsMa.

Közzétette: Viktor Papp – 2017. december 29.

Bár 8 éves korában törött lábbal vitték haza az edzésről, a sport iránti szeretete visszahúzta volna a tatamira. Leendő edzői viszont azt tanácsolták neki, keressen valami más elfoglaltságot, mert a dzsúdó nem neki való.

– Nagy csalódás volt, de ez nekem még nagyobb löketet adott és ennek ellenére 18 éves koromban elkezdtem keményebben dzsúdózni. Nemsokkal ezután már a tánc is az életem részévé vált, így párhuzamosan csináltam a kettőt – meséli Viktor a kezdeteket.

Viktor végül a táncnál kötött ki, ami megalapozta az egész életét. De nem felejtette el a cselgáncsot sem. – Minden dzsúdós álma, hogy egyszer fekete öves legyen. Mikor még versenyszerűen harcoltam, öt fokozatot értem el, barna övvel fejeztem be. Így nem volt messze az a fekete öv – mondja Viktor.

Az MTASZ "Év legjobbjai 2017 díj" győztesei

Közzétette: Rock and Magic SE – Akrobatikus rock and roll egyesület – 2018. február 3.

A pécsi táncos és edző hobbiként újra cselgáncsozni kezdett, aminek meg is lett az eredménye.– Kétszer sikerült magyar bajnokin harmadik helyezést elérnem, kétszer pedig Európa-bajnokságra is kijutottam – sorolja Viktor az eredményeit.

Viktor a szép eredmények után úgy döntött, hogy elkezdi a felkészülést a fekete öv megszerzésére. A munka több hónapot vett igénybe, heti 3-4 edzéssel együtt. – Közben persze a táncosaimat sem hagyhattam magára, így főként esténként jártam edzésre a PVSK-hoz, Kersics Antal 4 danos Senior Judo Világbajnok edzőhöz.

Közzétette: Viktor Papp – 2017. december 29.

A végeredmény nem maradt el: decemberben meglett a fekete öv, és ezzel Viktor 50 éves álma teljesült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top