nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
60 évesen lett fekete öves a pécsi tánctanár

60 évesen lett fekete öves a pécsi tánctanár

Pécsen közismert táncos és táncoktató Papp Viktor, aki gyerekkori álmát majdnem 60 évesen teljesítette be: fekete öves dzsúdós lett. Egy történet arról, hogy nem szabad feladni.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Papp Viktor az elmúlt 35 esztendőben feleségével, Majorlaki Ágnessel több ezer gyerekkel szerettette már meg az akrobatikus rock and roll-t, akikkel több bajnoki címet, hazai és nemzetközi elismerést is begyűjtött. Most viszont valami egészen másban remekelt a pécsi táncos és tánctréner, írja a PécsMa.

Közzétette: Viktor Papp – 2017. december 29.

Bár 8 éves korában törött lábbal vitték haza az edzésről, a sport iránti szeretete visszahúzta volna a tatamira. Leendő edzői viszont azt tanácsolták neki, keressen valami más elfoglaltságot, mert a dzsúdó nem neki való.

– Nagy csalódás volt, de ez nekem még nagyobb löketet adott és ennek ellenére 18 éves koromban elkezdtem keményebben dzsúdózni. Nemsokkal ezután már a tánc is az életem részévé vált, így párhuzamosan csináltam a kettőt – meséli Viktor a kezdeteket.

Viktor végül a táncnál kötött ki, ami megalapozta az egész életét. De nem felejtette el a cselgáncsot sem. – Minden dzsúdós álma, hogy egyszer fekete öves legyen. Mikor még versenyszerűen harcoltam, öt fokozatot értem el, barna övvel fejeztem be. Így nem volt messze az a fekete öv – mondja Viktor.

Az MTASZ "Év legjobbjai 2017 díj" győztesei

Közzétette: Rock and Magic SE – Akrobatikus rock and roll egyesület – 2018. február 3.

A pécsi táncos és edző hobbiként újra cselgáncsozni kezdett, aminek meg is lett az eredménye.– Kétszer sikerült magyar bajnokin harmadik helyezést elérnem, kétszer pedig Európa-bajnokságra is kijutottam – sorolja Viktor az eredményeit.

Viktor a szép eredmények után úgy döntött, hogy elkezdi a felkészülést a fekete öv megszerzésére. A munka több hónapot vett igénybe, heti 3-4 edzéssel együtt. – Közben persze a táncosaimat sem hagyhattam magára, így főként esténként jártam edzésre a PVSK-hoz, Kersics Antal 4 danos Senior Judo Világbajnok edzőhöz.

Közzétette: Viktor Papp – 2017. december 29.

A végeredmény nem maradt el: decemberben meglett a fekete öv, és ezzel Viktor 50 éves álma teljesült.

Megosztás Facebookon