nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Szavazni lehet a zöld energia hazai bajnokára

Szavazni lehet a zöld energia hazai bajnokára

Célegyenesbe érkezett az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe díj idei magyarországi versenye, indul a közönségszavazás.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Február 28-ig a közönség 5 kategóriában szavazhat kedvenc, innovatív környezetvédelmi megoldást bemutató jelöltjére a  oldalon, írja az Insider blog.

A második E.ON Energy Globe Magyarország díj célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot teremtsen a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek.

Szép estét mindenkinek!Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Textilmami – avagy kisgyermekkel gyermekünk jövőjéért c….

Közzétette: TETT Jövőnkért Egyesület – Hand in hand for our society, nature and future – 2017. december 13.

A beérkezett több mint 200 pályaműből a Nobel-díjas klímakutató, Ürge-Vorsatz Diána  által vezetett független szakmai zsűri választotta ki a 10 döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. A hazai verseny nyertese képviseli majd hazánkat a rangos nemzetközi döntőben.

A „Vállalkozás” kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók.

Az „Önkormányzat” kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért.

Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni.

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voksaikat az érdeklődők.

Az „Egyéni kezdeményezés” kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek” elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna, Anna in the mirror című fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség.

A verseny fődíja egy  elektromos Nissan LEAF autó, melyet az átfogó nyertes vihet majd haza.

Megosztás Facebookon