nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
5 hónapig bujkált születése után a kiskenguru Nyíregyházán

5 hónapig bujkált születése után a kiskenguru Nyíregyházán

A kengurukölyköket nem könnyű észrevenni, mert sokáig anyjuk erszényében fejlődnek. Így történt ez Nyíregyházán is, de csak kibújt a szög a zsákból, illetve a kenguru az erszényből.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2018. január 31.

Már látható a világ legnagyobb erszényeseinek, a vörös óriáskenguru csapatnak a legifjabb tagja, a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható állatok egyedszáma 8 főre nőtt, a kicsi születésével, írja az állatpark facebook-oldalán.

A kis kenguru 2017-ben látott napvilágot, ám míg a legtöbb fajnál azonnal láthatjuk, ha szaporulat születik, a kenguru-féléknél egy jó ideig csak sejthetjük azt, ugyanis az erszényes állatoknak az a jellemzője, hogy utódaik, roppant fejletlen állapotban jönnek a világra. A szinte embrionális állapotú, mindössze 1-2 cm es újszülött,hátsó végtagjai és farka inkább csak kezdemény, szeme még nem nyílt ki és szőrtelen. Születés után az első 2 hónapban a biztonságot nyújtó erszényben fejlődik, s kb.150 naposan dugja ki a fejét először anyja erszényéből.

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2018. január 31.

Ahogy a kölyök növekszik, egyre több időt tölt az erszényen kívül s 240 naposan végleg elhagyja azt, de még visszajár szopni 3-4 hónapig. 

A Nyíregyházi Állatpark fél éves „zsebi babája” egyre többször dugja ki a fejét a biztonságot nyújtó erszényből, és pár hét múlva véglegesen elfogja hagyni azt.
Az állatkert 2013 óta tartja a világ legnagyobb erszényes állatát, az Ausztrál kontinenst bemutató kifutórendszerben- többek között dingók, benett kenguruk, emuk és fekete hattyúk szomszédságában- s ez idáig négy szaporulat született.

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2018. január 31.

2017 óta a faj európai törzskönyvvezetője a Nyíregyházi Állatpark munkatársa, azaz ő koordinálja az Európában, zárt tartási körülmények között élő vörös óriáskenguru populációt.

Megosztás Facebookon