nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Somogyi Texas: olajat találtak a magyar faluban

Somogyi Texas: olajat találtak a magyar faluban

A horvát határ melletti Vízváron évekkel ezelőtt kezdtek kutat fúrni, és olajat, valamint földgázt is találtak. A helyiek úgy várják a kitermelést, mint a Messiást.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Fotó: Pixabay (képünk illusztráció)

Már nagyon várják a Somogy megyei Vízváron élők, hogy megkezdje a Mol a náluk talált földgáz és kőolaj kitermelését, írja az atv.hu. A faluban azt beszélik, hogy rövidesen megindul a munka, amitől azt remélik, hogy javulnak az életkörülményeik. A cégtől jelentős adóbevételre számítanak, és abban bíznak, hogy számukra is ad munkát majd földben talált földgáz és olaj.

Évekkel ezelőtt kezdték a kutakat fúrni a horvát határ közelében levő Vízvár térségében. A Dráva partjától nem túl messze ki is derült, hogy a földben fölgáz és kőolaj is van. A szakemberek neki is láttak, és több termelésre alkalmas kutat is fúrtak.

A munkálatok most értek abba a szakaszba, amikor ezeket rövidesen szolgálatba is állítják és megkezdődik a termelés.

“2018 első félévére a Vízvár térségében lévő gáz- és olajkutakat termelésbe fogják állítani” – jelentette ki Kozma László polgármester. A falu melletti telepre érkezik majd a gáz és az olaj, ami azután a közeli elosztón keresztül az országos hálózatba kerül. A helyiek azt mondják, ők abban bíznak, hogy ettől jelentősen javulnak majd az életkörülményeik.

A környéken élők szerint a legfontosabb lehet, hogy a kutak körüli munkálatokhoz helyben is keresnek majd dolgozókat. A Mol egyelőre hivatalosan nem közölte, hogy mikor indítják kitermelést, de a helyszínre hordott anyagokból arra lehet következtetni, hogy nemsokára megkezdik a csövek lefektetését.

Megosztás Facebookon