Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Igazi magyar alma lett az év gyümölcsfajtája

Dísznövénnyel és superfooddal versenyzett, mégis győztes lett az az igazi magyar fajta, a fekete tányéralma, amely a kiváló rétesek alapanyaga.

A fekete tányéralma (fotó: MKNSZ)

Nagyszüleink gyümölcsösének nagy múltú fajtája, a fekete tányéralma lett az év gyümölcsfajtája. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) által tavaly hagyományteremtő szándékkal indított szavazáson két különleges fajta, a Fekete berkenye és a Pipacs1 meggy mellett indult az az ősrégi magyar alma, amely idén a vállalat lakossági programjának központi elemévé vált.

Interaktív almatérképpel, közterületi gyümölcsfa-ültetéssel, kulturális- és edukációs programmal készül az évre a MKSZN, a magyar gyümölcsfajták szaporításáért és forgalmazásáért felelős vállalat. A programok középpontjában az év gyümölcsfajtája áll majd.

A tányéralma Erdélyből származó, régi magyar gyümölcsfajta, amelyre sokan emlékezhetnek nagyszüleik gyümölcsöséből, vagy mint népszerű rétesalmaként. A viszonylag vastag héjú gyümölcs igen zamatos, fűszeres illatú, és érdekessége, hogy helyes tárolás mellett ősztől akár márciusig is képes ellátni bennünket friss ízekkel. Az év gyümölcsfajtája mindemellett egy rendkívül jól termő, ellenálló fajta is, amely országszerte bárhol termeszthető, mivel jól alkalmazkodik a környezetéhez.

Címlap

top