Magyarország kúl

Itthon használják először a járdába épített napelemet

Magyar startup adja a zöld energiát a egy logisztikai park elektromos töltőállomásához, miután sikeres volt a napelemek térburkolatba történő integrálásával kapcsolatos kísérlet. 

Fotó: Prologis.hu

A logisztikai vállalat a Platio magyar startup vállalkozással együttműködve alakítja ki a rendszert, amit a világon elsőként a Prologis Park Budapest-Harbor logisztikai parkban használhatnak, írja a Portfolio.hu. A térburkoló elemeket egy, a park területén található elektromos töltőállomás melletti járdába építették be 4,7 négyzetméternyi területen.

Napsütéses időben a 720 wattos rendszer zöld energiával látja el a töltőállomást. Amikor az állomás üres, a megtermelt energiát egy közeli irodaépület használja fel.

A Prologis Park Budapest-Harbor a főváros XXII. kerületének déli határánál, a Duna nyugati oldalán helyezkedik el. A Platio okos tájépítészeti elemek tervezésével foglalkozó magyar vállalkozás. Első terméke a Platio Solar Paver, amely egy újrafeldolgozott műanyagból készült moduláris alapkeretre szerelt járható napelem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top