nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Itthon használják először a járdába épített napelemet

Itthon használják először a járdába épített napelemet

Magyar startup adja a zöld energiát a egy logisztikai park elektromos töltőállomásához, miután sikeres volt a napelemek térburkolatba történő integrálásával kapcsolatos kísérlet. 
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Fotó: Prologis.hu

A logisztikai vállalat a Platio magyar startup vállalkozással együttműködve alakítja ki a rendszert, amit a világon elsőként a Prologis Park Budapest-Harbor logisztikai parkban használhatnak, írja a Portfolio.hu. A térburkoló elemeket egy, a park területén található elektromos töltőállomás melletti járdába építették be 4,7 négyzetméternyi területen.

Napsütéses időben a 720 wattos rendszer zöld energiával látja el a töltőállomást. Amikor az állomás üres, a megtermelt energiát egy közeli irodaépület használja fel.

A Prologis Park Budapest-Harbor a főváros XXII. kerületének déli határánál, a Duna nyugati oldalán helyezkedik el. A Platio okos tájépítészeti elemek tervezésével foglalkozó magyar vállalkozás. Első terméke a Platio Solar Paver, amely egy újrafeldolgozott műanyagból készült moduláris alapkeretre szerelt járható napelem.

Megosztás Facebookon