Magyarország kúl

Gémer vagy? Leigazolhat a Honvéd

Szimbolikusan egy számítógép bekapcsolásával megkezdte működését a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia. Nem is az első ilyen az országban.

Illusztráció: Pixabay

A megnyitón Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, néhány éve egy e-sport akadémia létrehozása nagyon távoli gondolatnak tűnt, de mostanra megérett az idő arra, hogy egy nagy múltú sportegyesület keretein belül is legyen létjogosultsága egy ilyen intézménynek. “Az a célunk, hogy az eddig otthon játszó fiataloknak mi, korábbi vagy jelenlegi élsportolók át tudjuk adni azt a tudást, amit a mentális és a fizikai felkészítésről magunkba szívtunk karrierünk alatt” – fogalmazott a sportvezető. Az MTI-nek hozzátette, az e-sportban egy-egy verseny alkalmával nyolc-tíz órán keresztül kell koncentrálniuk a játékosoknak, ehhez pedig tökéletes felkészültség szükséges.

Nem a Honvéd az első a nagy egyesületek közül, amely létrehozza a maga e-sport részlegét, hiszen ezt megelőzően az MTK-nál és a DVTK-nál is alakult ilyen szakosztály.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint “az egész világban rendkívül népszerű az e-sport, az egyes versenyeken stadionokat töltenek meg a nézők, éppen ezért örülök, hogy a Honvéd felismerte az ebben rejlő lehetőséget és elkezdtek foglalkozni ezzel az ágazattal is. A családoknak biztonságot ad, hogy el tudják engedni e-sportolni a gyerekeiket” – mondta az államtitkár.

Hozzátette, március elsején a BOK Sportcsarnokban megrendezik a magyarországi e-sport első nemzetközi eseményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top