Magyarország kúl

A Magyar Nemzeti Múzeumé lesz Bocskor Bíborka hangja

Tízezrek szeretik Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnőjének hangját, amelyet most egy izgalmas kiállítás applikációjában is élvezhetünk.

A Magashegyi Underground énekesnőjének különleges hangját egy ideig nem csak a koncerteken élvezhetjük, írja az Anna.hu. A Magyar Nemzeti Múzeum „Anna – Változatok székely asszonysorsra” című kiállításának magyar hangját ugyanis Bocskor Bíborkának köszönhetjük.

Magashegyi Underground @ Akvárium – 2017. nov. 25.

Közzétette: Béky Zoltán – 2017. november 26.

„Erdélyi származású vagyok, az én nagymamámat is Annának hívták. A kiállítás azért nagyon érdekes, mert ugyan fiktív történeteket mutat be, mégis teljesen hitelesen tárja fel az akkori székely emberek életét. Akár az én családom története is lehetne…”

– foglalja össze Bocskor Bíborka. Április 21-én az énekesnő személyes tárlatvezetésével tekinthetjük meg a kiállítást.

A tárlat a 20. század derekának Székelyföldjére vezet vissza, egy szigorú és íratlan szabályok irányította társadalomba, ahol egy megesett lánynak nem lehetett maradása. Milyen lehetett a házasságba kényszerített asszony sorsa? Milyen lehetett a cselédé vagy a gyári munkásé? Hatalom volt-e a néphatalom? És szabadság volt-e a magány? Erről vallanak Anna elképzelt gondolatai, szavai.

Bocskor Bíborka énekesnő külön a kiállításra készült, ingyenesen letölthető appon keresztül kalauzolja majd a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top