Szabadidő

Nagyon szép képeket találtunk Szűcs Juditról

Szűcs Judit 1976-ban, éppen csak ismert énekesnőként állt Urbán Tamás fotográfus kamerája elé.

Kevés jobb dolog történt eddig a Fortepannal annál, mint hogy Urbán Tamás fényképész több ezer fotóból álló archívumát átadta nekik. Urbán lenyűgöző tehetség, lényegtelen, hogy síugrást fényképez a Mátrában, vagy portrét készít, a riport és a műterem is könnyed pálya neki. A Wikipédia a következőt írja karrierútjáról:

A Budapest Műszaki Egyetemen folytatott hangmérnöki tanulmányokat, majd ezeket félbehagyva jelentkezett a Színművészeti Főiskola operatőri szakára, ahová nem vették fel, a MÚOSZ Újságíró Iskolájába viszont igen, ott többek közt Keleti Éva volt a tanára. 1961-től fényképez, fotóriporterként számos lapot is megjárt, 1976-ban az egyik alapító tagja volt a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának. 1990-től a német Stern magazinnak dolgozott, 1994-től a Blikknek. 2008-tól az NKA, majd „Soros” ösztöndíjasaként a Rendőrségi Fotó történetét kutatja.

A hetvenes években az Ifjúsági Magazinnak fényképezett, ekkor készültek az alábbi fotók Szűcs Judit énekesnőről, aki 1977-ben futott be a „Táncolj még!”-gel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top