Magyarország kúl

Nem gondolnád, ki lett még a legmenőbb európai Palvin Barbi és Hosszú Katinka mellett

Az amerikai Forbes magazin évente összeállítja a legtehetségesebb 30 év alatti európaiak listáját, ezúttal három magyar név van rajta. Palvin Barbi és Hosszú Katinka nem meglepő, bezzeg a harmadik!

Az amerikai Forbes magazin szerkesztői kategóriánként 30 tehetséges fiatal válogatnak ki teljesítményük alapján a “30 Under 30 Europe” nevű listára. A sportolókat, tévés személyiségeket és színészeket felvonultató kategória, a szórakoztatóipar legjobbjai közé került be idén Hosszú Katinka, írja a Forbes.hu. Megemlítik, hogy a magyar úszófenomén háromszoros olimpiai bajnok, hétszeres világbajnoki aranyérmes és 13 aranyérme van Európa-bajnokságokról. Kitérnek rá, hogy beceneve az Iron Lady, saját webshopja van férjével és egyben edzőjével együtt, valamint saját úszóegyesületet menedzselnek (legalábbis 2017-ben még így volt).

A szintén tágan értelmezett művészet és kultúra kategóriába bekerült a 24 éves szupermodell, Palvin Barbara is, aki az amerikai Forbes szerint jelenleg a 17. legjobban fizetett modell a világon. Mint írják, 17 évesen már kifutón szerepelt Milánóban a Prada bemutatóján, két évvel később pedig már ő is a Victoria Secret egyik angyala volt.

A legmeglepőbb, hogy az amerikai szerkesztők beválasztották a közéleti kategóriába Fekete-Győr Andrást is, a Momentum elnökét. Az azóta párttá alakult mozgalom a budapesti olimpiai játékok megrendezéséről akart népszavazást kezdeményezni (egyben azt is mondták, nem szeretnék ha most nyernénk el a rendezés jogát, kampányuk címe ezért is volt “Nolimpia”). Az ehhez szükséges aláírásokat összegyűjtötték, végül a kormánypártok kihátráltak a pályázat mögül.

Az eddigi listás magyarok

A technológiai ipar 30-as mezőnyébe most nem került be magyar, korábban a Tresorit-alapító Lám István és a PublishDrive CEO-ja, Jentetics Kinga is szerepelt itt. Szerepelt a listán Lászlóffy Vivien, az ÁERON divatmárka vezetője, művészként pedig Schwéger Zsófia is bekerült már az európai elitklubba. Tudomány kategóriában tavaly az óriásbolygókat kutató Szulágyi Judit képviselte már Magyarországot, média kategóriában pedig az On the Spot alkotópárosa, S. Takács András és Cseke Eszter is bekerült már a válogatásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top