Magyarország kúl

Dobogós lett a magyar főzde a sörök világbajnokságán

Hazánkból idén egyedül a békésszentandrási sörfőzde tért haza díjakkal a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolról, a műfaj legnagyobb megmérettetéséről.

Nagy az öröm, mert három bronzzal tértünk haza Csehországból Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyéről a World…

Közzétette: Békésszentandrási Szent András Sörfőzde – 2018. január 18.

Három bronzdíjat nyert a Szent András Sörfőzde: imperial pilsnere, a Monarchista, a valódi gyümölcsből készült Málnás Búzája és a limitált kiadású ünnepi főzete, az Esthajnal ’17 kapott ilyen elismerést. A főzde olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Svijany, a belga Huyghe Brewery vagy a német Schwarzbräu, írja a Travelo.hu.

A csehországi verseny zsűrije a világ minden pontjáról érkező neves sörkritikusokból, független sörfőzőmesterekből, újságírókból és szakmai oktatókból állt össze. Hazai vonatkozásban a legnagyobb sikert a Monarchista könyvelhette el, hiszen a Csehországban megrendezett verseny történetében először fordult elő, hogy magyar lager sör bronzérmet nyerjen.

A Málnás Búzát tavaly az ország sörének választották, most bronzdíjjal gyarapította a nemzetközi mezőnyben elért magyar sörsikereket az Earl grey-teás Esthajnal ’17 karácsonyi főzettel együtt.

A World Beer Idol nemzetközi sörversenyt harmadik alkalommal rendezték meg a csehországi Slany-ban. A megmérettetésre több mint 60 alstílusban, többek közt ale, lager, stout&porter, búzasör, sour beer, gyümölcsös, fűszeres, illetve füstölt sörök kategóriában nevezhettek a résztvevők a világ bármely részéről. Idén 17 ország közel 50 sörfőzdéje nevezett söreivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top