Magyarország kúl

A keszthelyi az ország legnépszerűbb kastélya

A Helikon Kastélymúzeum dicsekedhet a legtöbb látogatóval 2017-ben. A keszthelyi intézményben gigantikus fejlesztésekbe kezdenek.

203 778 fő – pontosan ennyi látogatója volt 2017-ben a Helikon Kastélymúzeumnak. Ezzel ismét Magyarország leglátogatottabb kastélya lett a keszthelyi, írja a hirbalaton.hu.

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum (MTI-fotó: Farkas Melinda)

A statisztikák szerint a nyári hónapokban kevesebben, de szezonon kívül többen tekintették meg a hat állandó kiállítás valamelyikét, vagy akár az összeset, hiszen a kombinált jegyekből többet értékesítettek, a vendégek 28 százaléka vásárolta ezt a jegytípust. Július végén, a borongós időben kígyóztak a sorok kastélynál.  Akkor három nap alatt csaknem tízezer jegyet értékesítettek. Az ilyen napok is hozzájárultak ahhoz, hogy ismét Magyarország leglátogatottabb kastélya legyen a Helikon Kastélymúzeum.

„Március, április, május időszakok azok pedig abszolút emelkedtek, illetve az, hogy októberben még több mint 10 ezer látogatónk volt az abszolút jelentős emelkedés.” – a kastély igazgatója a látogatottság havi bontását magyarázza. Pálinkás Róbert azt mondja, hogy a strandidő miatt nyáron kevesebb volt a látogató, amit a többi hónap emelkedése kompenzált.

A kastélymúzeumban 2011 és 2016 között mintegy 2,8 milliárd forintnyi fejlesztést valósítottak meg, melyek szintén közrejátszottak abban, hogy ennyi látogató érkezett Keszthelyre.

„Az elkövetkezendő két-három évben valamivel több mint 8 milliárd forintnyi fejlesztést fogunk megvalósítani. A parkunk fog bővülni, visszaáll az eredeti forma, újabb és újabb kiállításaink lesznek. Olyan turisztikai attrakciókat tudunk majd megvalósítani, ahol a hozzánk érkező látogatóknak a köre az egyre nagyobb lesz” – nyilatkozta az igazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top